Er zijn extra veiligheidsmaatregelen genomen in restaurant Librije's Zusje in Amsterdam, na de aanslagen in Parijs.

Dat zegt Thérèse Boer in het AT5-programma Amsterdam in 2015. Zij en haar man, topchef Jonnie Boer van De Librije in Zwolle, hebben een adviserende rol bij Librije's Zusje. 

"Parijs is best wel dichtbij en we zijn ook een openbare gelegenheid. We zijn bezig met extra maatregelen, want we zijn een restaurant dat bekendheid heeft. Je moet goed voor je gasten zorgen", aldus Boer. 

Zelf rustig blijven is volgens Boer de beste manier om ervoor te zorgen dat haar personeel niet bang wordt. "Door er zelf nuchter onder te blijven en de rust te bewaren, hoop je dat je personeel geen angst heeft", legt Boer uit. "Dat is het enige wat je kunt doen, naast ervoor te zorgen dat er goede maatregelen zijn genomen zodat ze goed kunnen ingrijpen mocht er iets gebeuren. Voor de rest kun je alleen maar hopen dat dit soort dingen niet meer gebeuren.'

In november werden onder andere enkele restaurants getroffen bij de aanslagen in Parijs. Sindsdien is de beveiliging op veel plekken aangescherpt. Zo plaatsen Disneyland en Disney World in de Verenigde Staten metaaldetectoren bij de attracties.