Een Franse chef verkoopt vijftien jaar oude biefstuk voor 3.000 euro per stuk. 

"Ik wilde de wereld van de wijn vermaken en de traditionele wereld van de slagerij opschudden, mensen verleiden weer rundvlees te eten door hen iets bijzonders aan te bieden", vertelt slager Alexandre Polmard aan CNN.

Volgens de slager is er een wachtlijst voor zijn vlees. Wie een stukje wil bemachtigen, moet maanden wachten. Naast de vijftien jaar oude biefstukken, heeft hij ook goedkopere stukjes vlees. 

Diepvries

Het exclusieve stukje vlees wordt gerijpt in een diepvries waarin koude lucht met 120 kilometer per uur waait in een constante temperatuur van -43 graden. 

Volgens de slager  kan het vlees zo voor langere tijd worden bewaard, zonder dat de kwaliteit van het vlees achteruit gaat. De koeien die Polmard gebruikt voor zijn exclusieve handel zijn blonde aquitaines, grazen in Saint Mihiel in het noorden van Frankrijk. 

Om het vlees zo lekker mogelijk te maken, zorgt de slager ervoor dat de dieren tijdens hun leven weinig stress ervaren. "Alle liefde en aandacht die we aan de dieren geven, proef je terug in op het bord", vertelt Polmard.