Egypte probeert toeristen terug naar het land te krijgen door een nieuw museum te openen bij Cairo International Airport.

Dat schrijft Mashable.com donderdag.

Het museum opent maandag en maakt deel uit van een plan om de Egyptische toeristensector een nieuwe impuls te geven. In totaal zijn er 38 voorwerpen uit verschillende historische periodes te bekijken, zo zegt minister Mamhoud el-Damaty tegen de Egyptische staatstelevisie.

De vakantiesector in het land heeft de afgelopen jaren veel te verduren gehad. De Arabische Lente in 2011 zorgde ervoor dat het aantal toeristen van 14,7 miljoen in 2010 naar 9,8 miljoen daalde. Sindsdien is het aantal ongeveer gelijk gebleven.

Russisch passagiersvliegtuig

Het neerstorten van een Russisch passagiersvliegtuig op 31 oktober in de Sinaï woestijn zorgde voor een nieuwe klap. Britse vliegtuigmaatschappijen besloten daarna niet meer naar Sharm el-Sheikh vliegen en Rusland heeft alle vluchten naar Egypte voorlopig gecanceld.

In september was minister van Toerisme Khaled Ramy nog optimistisch over het herstel van de vakantiesector, en zei hij een groei van 7 procent te verwachten.