Air New Zealand is volgens Airlineratings.com de beste luchtvaartmaatschappij. De maatschappij biedt onder meer veel kindvriendelijke opties.

Dat maakt de journalistieke vergelijkingssite Airlineratings.com dinsdag bekend.

De Nieuw-Zeelandse vliegmaatschappij won in de categorieën economy en premium economy, de twee meest betaalbare klassen. Daarmee is Air New Zealand volgens de website voor het derde jaar op rij de beste luchtvaartmaatschappij ter wereld.

De maatschappij is volgens Airlineratings.com "het schoolvoorbeeld van wat een vliegmaatschappij zou moeten zijn in de extreem competitieve markt van vandaag de dag."

Kinderen

De maatschappij wordt onder meer geprezen om zijn innovatieve extra’s. Zo is het een optie om 'Skycouch'-stoelen te reserveren, die speciaal ontworpen zijn voor een ouder die reist met twee kinderen. Kinderen die alleen reizen, kunnen gratis een digitale armband krijgen die een sms naar de ouders stuurt na het boarden en het landen.

Eerste klas

Voor de beste eerste klas moeten passagiers volgens Airlineratings.com kiezen voor Etihad Airways. De eerste klas in deze toestellen bestaat uit eenpersoons 'appartementen' met een aparte woon-, slaap- en badkamer.

De beste businessclass zou worden aangeboden door Singapore Airlines. Er werden ook prijzen uitgereikt aan de maatschappijen die de meeste kwaliteit boden voor een lage prijs. In Europa won in deze categorie Norwegian, dat op de meeste vluchten wifi aanbiedt.