Tokio is voor het negende jaar op rij uitgeroepen tot 'Dineerhoofdstad van de Wereld'. In de nieuwe Michelingids van de Japanse hoofdstad staan 217 restaurants met één of meerdere sterren.

Dat meldt Reuters dinsdag.

In geen enkele andere stad zijn zoveel sterrenrestaurants te vinden. Dertien etablissementen krijgen in de 2016-editie van de Michelingids het maximale aantal van drie Michelinsterren. Dat is er één meer dan vorig jaar.

"Het aantal restaurants in Tokio is simpelweg enorm, en de variatie in het aanbod zeer breed. Daardoor is het een extreem aantrekkelijke stad voor dineren op hoog niveau", aldus de directeur van de Michelingidsen.

Noedelsoep

Onder de driesterrenrestaurants in Tokio bevindt zich onder meer een etablissement dat giftige kogelvis serveert. Alleen speciaal opgeleide Japanse koks kunnen deze levensgevaarlijke vis relatief veilig bereiden.

Van de nieuwe restaurants dat van Michelin een sterrenstatus kreeg, valt restaurant Tsuta op. Tsuta richt zich voornamelijk op het bereiden van Japanse noedelsoep, ook wel ramen. Het is de eerste keer dat een dergelijk restaurant een ster kreeg.