Beroemdheden en superrijken krijgen hun eigen terminal op het vliegveld van Los Angeles, compleet met gescheiden paspoort- en bagagecontrole.

Dat meldt The Guardian donderdag.

Via de terminal op Los Angeles International Airport (LAX) kunnen beroemdheden, sporters en superrijken vanuit hun taxi het vliegtuig bereiken zonder andere reizigers en eventuele paparazzi of demonstranten tegen te hoeven komen.

De terminal heeft aparte controlepunten voor paspoort en bagage. De passagiers mogen achter gesloten deuren uit de auto of taxi stappen. Er is een luxe lounge en persoonlijke catering aanwezig.  

Als het vliegtuig gaat vertrekken, worden de passagiers er met de auto naartoe gereden. In totaal hoeven zij slechts zestig stappen te zetten, belooft de luchthaven.

Goedkoper

Volgens de luchthaven is deze oplossing stukken goedkoper dan een privéjet, waar nu vaak voor wordt gekozen. De Amerikanen hopen met de terminal nog meer beroemdheden en zakenmensen naar de stad te trekken.

Het zou ook een voordeel zijn van het publiek, dat minder last zal hebben van mediastormen rond vertrek en aankomst van bekende reizigers.

De terminal wordt over een half jaar geopend. De extra kosten per vlucht zijn 1400 tot 1700 euro.