Albert Heijn komt met kerstmaaltijdbox

Albert Heijn gaat vanaf 26 november maaltijdboxen aanbieden met de ingrediënten voor een viergangen kerstdiner voor vier personen. 

Dat maakt de Nederlandse supermarktketen dinsdag bekend. 

De box bevat alle ingrediënten en recepten om zelf een viergangendiner te maken. De supermarktketen komt met de box omdat veel klanten ieder jaar kampen met de vraag wat ze moeten eten met kerst. "Wij willen hiermee klanten ontzorgen. Zij hoeven niet meer lang na te denken over wat ze gaan koken", aldus een woordvoerder tegen NU.nl.

In de doos zitten de ingrediënten voor een visplateau als voorgerecht en als tussengerecht een paddenstoelenbouillon. Het hoofdgerecht is een eendenborst met geroosterde aardappel en groenten. Als dessert zijn de ingrediënten voor een triffle met meringue, mango en passievrucht bijgevoegd in de box. 

Allerhandebox

De Allerhande Kerst Box kost 69 euro en is gratis te bezorgen of op te halen in de winkel. In de toekomst wil de keten uitbreiden naar verschillende soorten 'kerstboxen', met ook vegetarische opties.

In augustus werd bekend dat Albert Heijn kwam met een wekelijkse boodschappenbox met daarin ingrediënten voor drie maaltijden. ​De keten ging daarmee de strijd aan met concurrenten die ook gratis boodschappen bezorgen zoals Hello Fresh.

Tip de redactie