'Beste café van Nederland staat in Esbeek'

Herberg In den Bockenreyder is het beste café van Nederland. Het bedrijf in Esbeek staat op nummer één van de Café Top 100 van vakblad Misset Horeca.

Het blad maakte de lijst bekend op haar website.

De jury roemde de gastvrijheid en het vakmanschap van de ondernemers en hun team. "Een bedrijf dat uit elkaar spat van warmte en humor. Ad en Riet de Bruyn runnen een compleet horecabedrijf, zonder dat de caféfunctie verloren gaat", aldus de jury. In den Bockenreyder is de derde Brabantse winnaar sinds de start van de jaarlijkse verkiezing in 1994.

Café De Bonte Koe in Leiden staat op de tweede plaats en de top drie wordt compleet gemaakt door het Oisterwijkse café De Tijd. 

Rotterdam

Dit jaar mag Rotterdam zich caféstad noemen, schrijft Misset Horeca. Zeven cafés uit de Maasstad zijn dit jaar terug te vinden in de Café Top 100, daarmee laat het Haarlem (6) en Amsterdam (5) achter zich. Noord-Holland is de provincie met de meeste hooggewaardeerde cafés. 20 procent van de lijst komt hier vandaan. Daarmee laat het Zuid-Holland (17) en Noord-Brabant & Limburg (13) achter zich.

Kritiek

Enkele café's hebben aangegeven de competitie te boycotten, omdat eigenaren hun café zelf kunnen inschrijven om kans te maken op de titel. Dat schrijft de Gelderlander. Volgens de krant bedraagt het inschrijfgeld 119 euro.

Lees meer over:
Tip de redactie