Sterke groei aantal buitenlandse toeristen in Nederland

Het aantal toeristen dat in Nederland in logiesaccommodaties overnachtte, is in 2014 voor het vijfde jaar op rij toegenomen. 

De stijging werd vooral veroorzaakt door buitenlandse toeristen: zo'n 14 miljoen mensen brachten een bezoek aan ons land. 

Dat blijkt dinsdag uit het Trendrapport Toerisme, recreatie en vrije tijd 2015, opgesteld door het CBS, vrijetijdsorganisaties NRIT Media, CELTH en NBCT Holland Marketing.

In totaal kwam het aantal toeristen in Nederland vorig jaar uit op 35,9 miljoen. Dat betekent een stijging van 5,3 procent vergeleken met 2013.

Duitse vakantiegangers

In 2015 zette de groei van het aantal buitenlandse gasten dat hier in hotels, pensions, jeugdherbergen, groepsaccommodaties en op campings verbleef, verder door. In de eerste zes maanden van dit jaar overnachtten er 7,1 procent meer buitenlandse gasten dan in dezelfde periode in 2014.

Met 11,3 procent groeide het aantal Duitse vakantiegangers het meest van alle landen. Samen met België (+ 9,3 procent) en het Verenigd Koninkrijk (+ 10.5 procent) waren deze landen goed voor meer dan de helft van de buitenlandse toeristen die naar Nederland kwamen.

Lees meer over:
Tip de redactie