Nestlé trekt zijn aanbeveling in om dagelijks een portie Maggi-aardappelpuree uit een zakje te consumeren. De misleidende tekst van de verpakkingen wordt verwijderd na kritiek van consumentenorganisatie Foodwatch.

Dit bevestigt een woordvoerder van het concern woensdag.

Nestlé beweert op de verpakking "Goed om te weten: Een zakje Maggi Aardappelpuree naturel bevat de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid aardappelpuree voor vier volwassenen". De woordvoerder van Nestlé kon echter niet aangeven wie -behalve Maggi zelf- aanbeveelt om dagelijks aardappelpuree (uit een pakje) te eten.

Deze tekst zal dan ook verdwijnen. Ook de andere teksten op de verpakkingen van verschillende Maggi-producten, die suggereren dat een pakje aardappelpuree dezelfde voedingswaarde heeft als verse aardappelen, worden verwijderd.

Minder gezond

"Niemand beveelt aan om dagelijks aardappelpuree te eten, zeker niet uit een pakje", stelt Foodwatch. De organisatie wijst erop dat de puree van Maggi ongezonde toevoegingen bevat zoals zout, vet, suikers en diverse toevoegingen. "Aardappelpuree uit een pakje heeft dus een minder gezonde samenstelling dan verse aardappelen. Daarom gaan ook teksten die suggereren alsof het om dezelfde voedingswaarde gaat, mank."

Foodwatch maakt al jaren jacht op voedingsmiddelenfabrikanten die ongezonde producten proberen te verkopen met misleidende marketing.