De jaarlijkse modeshow van lingeriemerk Victoria's Secret is volgens de manager van het Nederlandse model Romee Strijd een zeepbel die elk moment uiteen kan spatten. "Het is een grote reclamefuik."

Dit zegt Martin Robbe, medeoprichter van modellenbureau Wilma Wakker dat de 19-jarige Strijd vertegenwoordigt, in een interview met AD.

"Ik vind het enorm knap en een stunt hoe die onderbroekenfabrikant die buzz creëert en oppompt, zodat iedereen erin meegaat. Daar moet ik om lachen", aldus Robbe. "Er zijn fanclubs, de modellen hebben duizenden volgers op Instagram. Verder heeft de show een budget van 12 miljoen dollar, er is kabaal, er zijn lichteffecten, de hele rataplan."

Volgens de manager is de show straks te vergelijken met de Play Mansion-feesten en andere hypes. "Het wordt groter en groter en groter en dan: beng! Dan zakt het in elkaar. Iedereen verveeld, tijd voor iets nieuws en dan is het weer voorbij."

Nederlandse modellen

Dinsdagnacht werd de jaarlijkse lingerieshow voor de zestiende keer gehouden in New York. Naast de Zoetermeerse Strijd liepen ook de Nederlandse Sanne Vloet (20) en Maud Welzen (21) mee op de catwalk. Ook modellen Kendall Jenner en Gigi waren nieuwkomers in de show.

Volgens Robbe levert het veroveren van de felbegeerde 'Angel-vleugels' voor de carrière van Strijd niets extra's op. "Dat komt omdat ze een heleboel projecten en klussen moet laten schieten. Geen H&M, geen badpakken of lingerie dragen van andere fabrikanten. Victoria's Secret eist exclusiviteit. Voor Romee is dit haar droom, dit wilde zij al vanaf haar dertiende. Maar het is allemaal zo betrekkelijk, relativeren kan geen kwaad."