De 47 toeristische autoroutes van de ANWB blijven beschikbaar voor een breed publiek. Dit ondanks een forse ingreep in de beheer- en onderhoudskosten, waaronder het verwijderen van de bruine zeskantige bewegwijzeringsborden. 

De ANWB-autoroutes zijn voortaan te printen vanaf een speciale autoroutesite.  Dat laat de organisatie dinsdag weten in een persbericht. 

Vier autoroutes blijven wel zichtbaar vanaf de weg. Daarbij gaat het om de bekende Mergellandroute (Zuid-Limburg), de Sallandroute, de Sagenlandroute en de inmiddels 50-jarige  grensoverschrijdende Hamalandroute (alle drie in Overijssel/Twente). Deze autoroutes zijn geheel in oude luister en blijven, door financiële steun van de regio, met routebordjes bewegwijzerd.

Printen

Op deze vier na zijn de toeristische routes voortaan alleen te printen vanaf de site. De bekende bruine zeskantige routeborden langs de wegen verdwijnen daarmee grotendeels uit het landschap. Zij worden de komende maanden verwijderd. Deze routes zijn dan alleen nog vanaf papier te rijden. 

De toeristische routes, waaronder ook de vier nieuwe Deltaroutes voor de auto, die in samenwerking met Rijkswaterstaat zijn ontwikkeld, genieten grote belangstelling onder oldtimerrijders, motorrijders en ouderen die genieten van een ‘dagje toeren’ door de streek.