Het Nederlandse paviljoen op de wereldtentoonstelling Expo 2015 in Milaan heeft een boete van 3.000 euro opgelegd gekregen door de Italiaanse voedsel- en warenautoriteit wegens bedorven voedsel.

Hygiëne-inspecteurs hadden er tientallen kilo's bedorven vlees aangetroffen, evenals brood dat in vuilniszakken werd bewaard.

Dit heeft de krant la Repubblica donderdag gemeld. Een Italiaans gezin dat misselijk was geworden nadat het bij de Nederlanders had gegeten, had dat gemeld bij de GGD.

De Nederlanders die het zogenoemde 'street food' verkopen bij het Nederlandse paviljoen, hebben toegegeven dat zij in de fout zijn gegaan en zijn bereid de boete te betalen, aldus de Italiaanse politie.

Thema

Voeding en alles wat daarmee samenhangt is het centrale thema van de World Expo Milaan 2015, die loopt van 1 mei tot en met 31 oktober.

"Op ons paviljoen is rondom het thema Feeding the Planet, Energy for Life veel aandacht besteed aan de onderwerpen: agrarische sector, tuinbouw, water en logistiek", aldus het Nederlandse paviljoen op zijn website.