Fastfoodketen McDonald's start met een test waarin klanten hun eigen burger kunnen samenstellen. 

Dat meldt de keten in een persbericht.

Vooralsnog kunnen alleen klanten in een filiaal in Hoorn hun hamburger laten aankleden met extra kaas, spek, gefrituurde uitjes, jalapeños en andere toppings naar keuze. Door eerst pilots te houden wil de keten grootschalige fiasco’s voorkomen. "Als iets niet werkt, stoppen we er tijdig mee. Als iets een succes is, rollen we het zo snel mogelijk uit naar al onze restaurants", aldus de nieuwe baas van McDonald’s Nederland, Manu Steijaert.

Voor het einde van 2015 start de fastfoodketen in vier restaurants ook met de concepten Salad Bar, waar klanten hun eigen salade samenstellen en McCafé, een koffiezaak in een McDonald's restaurant.  De hamburgerketen probeerde in het verleden ook al eens McCafé uit, maar stopte in 2000 wegens gebrek aan succes. "De omgeving van McDonald’s verandert op dit moment soms sneller dan dat wij zelf veranderen", aldus Steijaert.

Tafelbediening

Eerder dit jaar werd bekend dat McDonald's experimenteert met tafelbediening in één van haar restaurants. Deze pilot blijkt succesvol en zal de komende tijd worden uitgebreid naar tien restaurants over heen Nederland.