Lingerieontwerpster Marlies Dekker heeft vrijdagavond in de Rotterdamse club Villa Thalia haar nieuwe ondergoedcollectie groots gelanceerd. "Ik wilde deze keer wat anders doen".

"Ik heb vanavond een hele andere kant van mezelf laten zien, een vernieuwd handschrift", zegt Dekkers tegen NU.nl.

Dekkers staat vooral bekend om haar herkenbare lingerieontwerpen met behabandjes boven de cup. Sterren onder wie Rihanna, Lady Gaga, Sarah Jessica Parker en Katy Perry zijn regelmatig te zien in haar ontwerpen.

"Ik wilde deze keer wat nieuws laten zien, die bandjes is het publiek inmiddels wel van mij gewend", aldus Dekkers. De ontwerpster organiseerde een tweeënhalf uur durende modeshow, groter dan ze ooit gedaan heeft, waarbij ook het diner en de entertainment was verzorgd.

Meer dan 330 gasten, onder wie Nederlandse en internationale pers waren aanwezig.

Zintuigen prikkelen

De nieuwe collectie heeft als thema 'Awaken Your Senses' en bestaat uit vier uitgesproken stijlen, gebaseerd op vrouwelijke fantasieën. "Ik heb voor de beha’s materialen gebruikt die normaal gesproken alleen voor bovenkleding worden gebruikt, zoals jeans, zijde en leer. Dat is niet voor de hand liggend, maar geeft wel iets stoers. Het leren push-upmodel is naar mijn idee echt de Rolls-Royce onder de beha’s."

Twee jaar geleden maakte het modebedrijf van Marlies Dekkers een doorstart na een faillissement. Kort daarna kwam de ontwerpster met een eigen haute couture-lingerielijn, maar daarna bleef het even stil rondom Dekkers.

"We zijn achter de schermen enorm druk geweest. Vanavond is daarom zeker symbolisch voor me. Een comeback wil ik het niet noemen, maar ik ben wel heel trots op wat we hebben neergezet."

Dekkers heeft naar eigen zeggen veel te vieren. "Ik word eind in november 50. Dat leek me een goede reden voor een grootste lancering. Ik wil vrouwen met mijn lingerie een zelfverzekerd gevoel geven. Vrouwelijkheid gaat hand in hand met zelfvertrouwen. Vrouwen mogen én durven sexy en verleidelijk te zijn."