Sydney heeft de beste reputatie van alle steden ter wereld dankzij de veiligheid, de hoge kwaliteit van leven, een effectieve overheid en een aantrekkelijke omgeving.

Dat stelt het Reputation Institute (pdf) na onderzoek onder 19.000 mensen uit Frankrijk, Duitsland, Italie, Groot-Brittannië, Japan, Verenigde Staten, Canada en Rusland.

Honderd bekende steden werden gepeild, waarbij werd gekeken naar verschillende punten zoals veiligheid, de economie, vriendelijkheid van inwoners en de omgeving.

Steden met een goede reputatie profiteren hier vaak van door het hoge aantal toeristen, werkzoekers en investeerders. Voor elk punt dat een stad aan reputatie scoort is er volgens het Reputation Institute een zeer lichte toename van het aantal mensen dat arriveert.

In de top twintig staan in totaal 15 Europese landen. Aziatische steden zijn steeds vaker in de lijst te vinden, Seoul, Karachi en Mumbia waren dit jaar de grootste stijgers. 

De top 5 bestaat, naast Sydney op nummer 1, uit Melbourne (eveneens Australië), Stockholm in Zweden, Wenen in Oostenrijk en Vancouver in Canada.