Sinds het Nederlands elftal is uitgeschakeld voor deelname aan het EK voetbal, is het aantal geboekte zomervakanties flink gestegen.

In de afgelopen week legden 18 procent meer Nederlanders hun vakantie in juni en juli vast dan vorig jaar rond deze tijd, schrijft De Telegraaf woensdag op basis van onderzoek in de ANVR-reisbranche.

Reizigers profiteren van vroegboekkortingen nu er niets meer op het spel staat. Normaal wachten mensen vaker af bij grote voetbaltoernooien waar Nederland aan meedoet en is de reisbranche meer afhankelijk van last-minutes.

Volgens de reisbureaus is er veel vraag naar Griekenland, Spanje en Portugal. Frankrijk, waar het EK wordt gehouden, is daarentegen minder populair. Supporters, die de wedstrijden vaak combineren met vakantie, blijven weg en andere vakantiegangers ontlopen de drukte en hogere prijzen.

KNVB-vervoerder Sunweb is in tegenstelling tot andere reisbureaus minder tevreden over de uitschakeling van het Nederlands elftal, aldus De Telegraaf. Sunweb rekende op veel supportersvluchten naar Frankrijk.