Supermarktketen Albert Heijn rectificeert een aantal uitspraken van foodtrendsetters over voeding en gezondheidsclaims, die zijn gedaan in de Allerhande van september.

In de rectificatie op de website is te lezen dat de supermarkt afstand neemt van de uitspraken van de geïnterviewden, onder wie Rens Kroes (foto).

Het septembernummer met als thema 'Het nieuwe eten' heeft volgens de supermarkt veel stof doen opwaaien. De redactie van Allerhande is overspoeld door kritische reacties. Albert Heijn benadrukt geen onbewerkte groene stevia te verkopen, maar alleen producten waarin steviolglycosiden als additief door de wetgeving is toegestaan.

'Bakken zonder suiker'

De redactie van Allerhande heeft daarnaast zijn excuses aangeboden voor uitspraken in de rubriek 'Bakken zonder suiker', waarin recepten worden gebruikt die geen suiker zouden bevatten, maar wel bijvoorbeeld honing en ahornsiroop.

De supermarkt benadrukt dat die stoffen op dezelfde manier door het lichaam worden omgezet en net zo goed tot overgewicht kunnen leiden.