Op de Malediven betaalden Europese reizigers in de eerste helft van 2015 verreweg het meest voor een hotelovernachting.

Dit blijkt uit de meest recente Hotel Price Index van Hotels.com, gebaseerd op honderdduizenden boekingen over de hele wereld.

Reizigers betalen gemiddeld 414 euro per nacht op de Malediven. Ook op de Seychellen en in de Europese staat Monaco werd er flink wat geld opzij gelegd voor een hotelovernachting. Met een gemiddelde prijs van resepectievelijk 280 en 239 euro per nacht vullen zij de top drie aan.

Op de eilanden Aruba (212 euro) en Mauritius (197 euro) rekenden Europese reizigers eveneens een groot bedrag af voor een hotelkamer. Daarnaast was ook het Midden-Oosten, met Oman (211 euro), Israël (168 euro), Quatar (166 euro) en de Verenigde Arabische Emiraten (166 euro), prijzig. Zwitserland sluit als tweede Europese land op de lijst de top 10 af met een gemiddelde betaalde prijs van 158 euro per nacht.

Stijging prijzen

In de top tien van duurste overnachtingen bleek in zeven van de tien landen de gemiddelde hotelkamerprijs per nacht gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Volgens de Hotel Price Index stegen hotelkamerprijzen wereldwijd met een kleine 1 procent gedurende de eerste helft van 2015