De Vegetarische Slager is begonnen met het inzamelen van geld voor de inrichting van hun eigen fabriek in Breda.

Dat meldt organisatie Natuur & Milieu die de financieringscampagne samen met de vleesloze slager start.

Momenteel vindt de productie van de vleesvervangers plaats op een aantal verschillende productielocaties in Nederland. Een eigen ‘Vegetarische Slagerfabriek’ moet ervoor zorgen dat de productiekosten omlaag gaan. Hiermee moet de prijs van de vleesvervangers dichterbij die van regulier vlees komen.

"Om een echt breed publiek te bereiken, moet de prijs omlaag,” zegt Olof van der Gaag, directeur campagnes bij Natuur & Milieu tegen NU.nl. "De manier waarop de productie nu plaatsvindt is duur en inefficiënt. Daarom zijn wij deze financieringscampagne gestart."

Inzamelen

Het gebouw waar de fabriek moet komen is al aangekocht, maar er is nog niet voldoende geld voor de inrichting. De organisatie hoopt hiervoor genoeg geld in te zamelen. "Er wordt er een obligatielening uitgeschreven waarop klanten en andere geïnteresseerden kunnen intekenen."

Met een eigen fabriek hoopt de Vegetarische Slager ook meer te kunnen experimenteren. "Hoewel vegetariërs zich soms kunnen afvragen waarom vleesvervangers naar vlees moeten smaken, blijkt uit ons onderzoek dat vleeseters graag willen dat vleesvervangers bijna dezelfde smaak hebben als 'echt' vlees", aldus Van der Gaag. "Het is belangrijk daar ook naar te luisteren om een breed publiek aan te spreken."