Humphrey's weert als eerste Nederlandse restaurantketen plofkip

In de restaurants van Humphrey's wordt geen vlees meer geserveerd van plofkippen, vleeskuikens die binnen zes weken maximaal worden vetgemest en geslacht.

Dat maakt Wakker Dier vrijdag bekend, zo meldt Misset Horeca.

De restaurantketen (achttien vestigingen door heel Nederland) is overgestapt op 'Nieuwe Standaard Kip'. Deze kip heeft 35 procent meer ruimte dan de plofkip, groeit ongeveer 25 procent minder snel, leeft langer, en krijgt daglicht te zien.

Horeca

Volgens Wakker Dier is Humphrey's de eerste restaurantketen die plofkip van het menu schrapt. "Dit is belangrijk, want ook de horeca moet plofkipvrij. We hopen dat andere restaurants dit goede voorbeeld volgen", aldus een woordvoerder.

De stichting gaat zich in de toekomst sterk op de horeca richten wat betreft plofkip, aangezien veel supermarkten er inmiddels al van af zijn gestapt.

Lees meer over:
Tip de redactie