Bakkersbedrijf Bolletje start met de productie van zakken met alleen witte chocolade kruidnoten. Dit naar aanleiding van een actie op Facebook van twee witte chocolade liefhebbers.

Het bedrijf heeft dit maandag aan NU.nl bevestigd.

Begin september vroegen twee vrouwen via Facebook aan Bolletje ‘of het ook mogelijk was om in plaats van chocolade kruidnoten (melk, puur en wit) in de toekomst het assortiment uit te breiden met zakjes waarin alléén witte chocolade kruidnoten zitten'. 

Hierop reageerde het Nederlandse bedrijf dat als er 200.000 likes worden verzameld, zij zakken met witte chocolade kruidnoten zouden produceren. De actie resulteerde halverwege september in meer dan 260.000 likes, waardoor Bolletje er niet meer onder uit kon. Het bedrijf verklaarde toen: "We zijn er intern hard mee bezig. Dat is niet in een paar dagen geregeld". 

De speciale zakken kruidnoten zijn binnenkort verkrijgbaar. "We kunnen nog geen definitieve datum noemen, hierover zijn we met diverse supermarktketens in gesprek", aldus een woordvoerder tegen NU.nl.

Momenteel wordt er door Bolletje nog niet gekeken naar zakken met alleen melk of pure kruidnoten. "We gaan nu nog even voor alleen wit."