De innovatieve maaltijdenwinkel Bilder & De Clercq heeft vandaag de deuren gesloten. Het bedrijf zelf zwijgt over het nieuws.

Bilder & De Clercq startte begin 2013 met de eerste maaltijdenwinkel in Nederland. Klanten konden er terecht voor ingrediënten op maat voor wekelijks wisselende recepten.

Vandaag blijkt de winkel gesloten. Zelf meldt het bedrijf nog niets over de sluiting, en ook telefonisch is het bedrijf niet bereikbaar. Volgens Foodclicks zou afgelopen vrijdag in overleg met de geldschieters besloten zijn de bedrijfsactiviteiten te staken en faillissement aan te vragen.

Koerswijziging

Bilder & De Clercq heeft eerder met tegenslagen te kampen gehad. Het bedrijf opende in september 2013 een tweede vestiging in De Pijp. Die sloot eerder dit jaar de deuren wegens tegenvallende omzetten.

Bestellen en bezorgen via de site, de app en de nog vorige week gelanceerde interactieve 'Food Walls' moesten een belangrijkere rol gaan spelen. Voor het einde van het jaar moesten er nog tien van deze muren bij komen bij grote bedrijven.

Verdringingsmarkt

De snelle opkomst en ondergang van Bilder & De Clercq lijkt exemplarisch voor de verdringingsmarkt die zich richt op gemakkelijk eten en koken. Inmiddels zijn vele maaltijdconcepten op de markt. Onlangs kwam daar nog een maaltijdbox van Albert Heijn bij.