Lidl helemaal over op diervriendelijk vlees

Lidl stapt als eerste supermarkt volledig over op vlees met het Beter Leven-keurmerk van de Dierenbescherming. Al het vlees uit het assortiment heeft straks minimaal een van de drie sterren van Beter Leven. 

Met deze stap biedt de supermarktketen klanten in fases uiteindelijk een 100 procent diervriendelijker vleesassortiment, aldus Lidl woensdag.

In 2011 begon Lidl in Nederland al met de verkoop van vleesproducten met het Beter Leven-keurmerk. Dit assortiment is de afgelopen jaren steeds verder uitgebreid, met als uiteindelijke doel: een volledig duurzaam en diervriendelijker assortiment voorzien van het keurmerk.

Voor kip geldt dat Lidl dit jaar nog plofkipvrij is en dat gemiddeld 30 procent van het kipassortiment voorzien is van het Beter Leven-keurmerk met minimaal één ster. De komende jaren zal dit percentage oplopen tot 50 procent in 2016 en 75 procent in 2018.

In dat jaar zal Lidl ook zeggen wanneer zij 100 procent overstapt naar het keurmerk. "Dat is nu nog niet te zeggen, maar het einddoel is uiteindelijk minimaal één ster'', aldus een woordvoerster.

Beter Leven

"Met deze stap laat Lidl als eerste landelijke supermarkt zien dat zij haar verantwoordelijkheid serieus neemt'', stelt Frank Dales, algemeen directeur van de Dierenbescherming. "Ik hoop dat de andere supermarkten volgen. Zo komen we weer een stap dichterbij ons doel: betere leefomstandigheden voor alle dieren.”

Het Beter Leven-keurmerk is in 2007 geïntroduceerd door de Dierenbescherming. Met dit sterrensysteem, hoe meer sterren hoe diervriendelijker, is het makkelijker voor de klant om een bewuste keuze te maken.

Lees meer over:
Tip de redactie