Albert Heijn legt een forse opslag op de inhoud van de eerste Allerhande Box. De losse ingrediënten zijn ongeveer 14 euro goedkoper dan de complete box.

Dat blijkt uit een prijsmeting die Distrifood uitvoerde op AH.nl. 

Distrifood vergeleek de kosten van de eerste Allerhandebox, de maaltijdbox van Albert Heijn, met de prijs van de losse ingrediënten zoals die via de webwinkel van AH te koop zijn. De losse ingrediënten die worden geleverd in een vierpersoons Allerhande Box kosten ruim 35 euro als ze via de webshop worden besteld. De box voor vier personen komt hoger uit op 49 euro.

Een woordvoerder van Albert Heijn in een verklaring: "De Allerhande Box is meer dan alleen de ingrediënten. Wij verzamelen de boodschappen voor consumenten en met de bijgeleverde recepten geven wij ze inspiratie. Daarnaast zit van elk product exact de juiste hoeveelheid in de box en zitten er producten in die niet in de winkel verkrijgbaar zijn. Bovendien bezorgen we de box gratis."

Distrifood lijkt niet overtuigd door de moeite die 14 euro waard moet zijn. "Van de ingrediënten uit de eerste Allerhande Box is er slechts één dat niet rechtstreeks te bestellen is: cupjes met soja-gember-sesamdressing. Alle andere producten, in de meeste gevallen zelfs in exact dezelfde verpakkingsgrootte, zijn rechtstreeks te bestellen via AH.nl. Alle recepten zijn eveneens via AH’s website terug te vinden", aldus Distrifood.