Fransen zouden zich gastvrijer op moeten stellen om het doel om in 2020 15 miljoen extra toeristen te ontvangen, te behalen.

Dat zegt hospitality-consultant Sander Allegro vrijdag tegen BNR

Het Financieel Dagblad berichtte donderdag dat het toerisme in Frankrijk, ondanks het gebrek aan gastvrijheid, flink is toegenomen. Het land heeft als doel heeft om 15 miljoen extra toeristen te ontvangen in 2020. Hiervoor lanceerde de Franse minister van Buitenlandse Zaken en Internationale Ontwikkeling Laurent Fabius eind juni een campagne.  

Allegro denkt dat deze campagne echter weinig teweeg zal brengen. "Je ziet in Parijs iets wat wij nu ook in Amsterdam zien: mensen zijn moe van de toeristen en ervaren hun aanwezigheid als hinderlijk."

Trots

Volgens de hospitality-consultant kan de minister beter de Fransen beter aanspreken op hun trots. "Hij zou de Fransen kunnen oproepen om al die mooie zaken die de Fransen samen hebben opgebouwd te delen met de toerist." 

Deze trots kan ook in de weg zitten, erkent Allegro. "Mensen die verstand hebben van de volksaard van de Fransen, zeggen dat zij een enorme weerstand hebben tegen alles wat met dienstbaarheid te maken heeft", vertelt Allegro aan de nieuwszender. "Het stamt uit de tijd voor de Franse Revolutie en klinkt nog steeds door in de cultuur van vandaag."