Er worden flink meer reizen naar Cuba geboekt bij reisorganisatie TUI. Dat lijkt het gevolg van de recente ontdooiing van de betrekkingen tussen het eiland en de Verenigde Staten.

Een woordvoerder van het reisbureau laat dit weten aan NU.nl.

"Mensen willen graag naar Cuba nu het land nog authentiek is. Het idee is dat het de komende tijd zal verwesteren."

Het communistische eiland stelt zich voorzichtig steeds meer open, en de VS zijn bereid in dialoog te gaan over het zware handelsembargo tegen Cuba dat sinds 1962 van kracht is. 

Een maand geleden opende Cuba weer een ambassade in de VS. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry hijst vrijdag de Amerikaanse vlag tijdens de officiële heropening van de ambassade van zijn land op het Caribische eiland.

McDonald's

Pelikaan Reizen verwacht dat het aantal boekingen naar Cuba de komende jaren gaat stijgen. "Het nieuws van de ambassades is nog niet bij een breed publiek bekend, maar we verwachten een toename", zegt een woordvoerder.

Toeristen hoeven niet bang te zijn dat Cuba van de ene op de andere dag een ander land is. "Zo snel gaat dat niet. Maar het wordt zeker drukker, en misschien minder relaxed. En over een paar jaar kun je de eerste McDonald’s zien staan", volgens Pelikaan Reizen.

De woordvoerder gaat zelf in januari naar Cuba. "Ik ben toch wel blij dat ik er nog op korte termijn heenga."