De vraag naar Amsterdamse hotelovernachtingen is gestegen in de maanden voor het evenement Sail Amsterdam. Het aantal zoekopdrachten vanuit Europa was hoger in de maanden mei, juni en juli, vergeleken met dezelfde periode in het jaar ervoor. 

Dit concludeert de boekingswebsite Hotels.com uit eigen zoekgegevens.

De vraag nam het sterkst toe in het Verenigd Koninkrijk. Daar waren 82 procent meer zoekopdrachten in de maanden voorafgaande aan SAIL ten opzichte van vorig jaar. De belangstelling voor Amsterdamse hotelkamers groeide eveneens onder reizigers uit Ierland (44 procent) en Duitsland (43 procent). 

Russische en Oostenrijkse reizigers zien het spectaculaire botenevenement minder zitten. Hun zoekopdrachten naar onze hoofdstad daalden respectievelijk met 12 procent  en 17 procent. Nederlanders lijken Sail wel interessant te vinden. Zij zijn meer Nederlanders dan vorig jaar geneigd om een aantal nachten in de hoofdstad door te brengen. Zo nam het aantal zoekopdrachten toe met 33 procent ten opzichte van 2014.

Het nautische evenement Sail Amsterdam vindt van 19 tot en met 23 augustus 2015 voor de negende keer plaats in Amsterdam.