Chersonissos en andere Griekse bestemmingen zijn ondanks de crisis onverminderd in trek onder Nederlandse jongeren. Ze volgen qua populariteit kort na Lloret de Mar in Spanje en Albufeira in Portugal.

Reisorganisaties Gogo Jongerenreizen, Arke en GoFun laten aan NU.nl weten dat er geen daling is in de boekingen door jongeren naar Griekenland.

"Jongeren laten zich minder door de Griekse crisis afschrikken dan oudere reizigers. We hebben wel veel vragen gekregen, bijvoorbeeld of ze genoeg kunnen pinnen. Maar omboeken gebeurt nauwelijks", zegt een woordvoerder van Gogo, dat reizen aanbiedt onder de vlag van Gogo Tours, X-travel en Beachmasters.

Vooral het beruchte Chersonissos op Kreta is nog steeds in trek. Bij Gogo staat Chersonissos op vier in de lijst met meeste boekingen. Bij Arke staat Kreta op twee.

De populairste bestemmingen zijn Albufeira en Lloret de Mar. "Het was de afgelopen jaren een wedstrijdje tussen die twee. Deze zomer zien we dat Lloret de Mar duidelijk het populairst is met meer dan vijftienduizend jongeren." Ook Mallorca is populair en staat bij alle ondervraagde reisorganisaties in de top drie. 

Hoog feestgehalte

Bij GoFun (onderdeel van Corendon) staan dezelfde namen in de top vier. Opvallende stijger bij beide organisaties is het Turkse Marmaris. Ook Malta wint aan populariteit onder jongeren. Bij Gogo heeft Sunny Beach in Bulgarije het juist moeilijk.

Alles bij elkaar vliegen Nederlandse jongeren het vaakst naar Spanje. "De vluchttijd naar Spanje is kort en de badplaatsen aan de Costa Brava zoals Blanes en Lloret de Mar zijn goed bereikbaar met de bus. Verder heeft Spanje alles wat de jongeren willen: zon, strand en een hoog feestgehalte", aldus een woordvoerder van GoFun.