McDonald's Australië scoort met gezonder menu

McDonalds heeft in Australië mogelijk het recept gevonden om uit de rode cijfers te komen.

Dat schrijft Trouw zondag.

In de Australische restaurants van McDonalds wijkt het menu nogal af van de standaard kaart. Zo staat de ouderwetse hamburger wel op de kaart, maar is er ook gegrilde ananas, guacamole, en rode biet verkrijgbaar. Ook het witte broodje met sesamzaadjes is verruild voor een brioche, een kaiserbroodje of een wrap van sla.

Het blijkt een succes. Waar de groei van McDonalds wereldwijd al sinds 2010 is gestagneerd, en de nettowinst dit jaar terugliep met 15 procent, boekt het bedrijf in Australië alleen maar winst.

Testen

Ook heeft het bedrijf een geheim testlab in Sydney, vermomd als een café dat The Corner heet. Het eten dat er geserveerd wordt, verwijst niet direct naar McDonald’s.

Op de kaart staan bijvoorbeeld quinoasalades, rijstmaaltijden met pompoen en linzen en ook versgemalen koffie. Hier wordt het eten getest dat ook in de reguliere restaurants van McDonald’s moet komen.

Er zijn nog geen concrete plannen om in andere landen de Australische strategie te volgen. Volgens McDonald’s topman Steve Easterbrook wordt er eerst afgewacht of het succes doorzet. "Wanneer dit concept werkt kunnen we het in een rustig tempo op andere markten gaan invoeren", zegt hij tegen persbureau AAP.

Lees meer over:
Tip de redactie