ANWB checkt Nederlands vakantieverkeer aan de grens

Vakantiegangers konden zaterdagochtend voordat ze bij Hazeldonk België binnenreden nog even hun auto en caravan laten controleren. 

Tijdens de traditionele check van vakantieverkeer op de grensovergang (A16/E19) troffen medewerkers van de ANWB onder meer zes caravans aan die te zwaar beladen waren.

"Dat probleem was simpel te verhelpen door bagage over te laden van de caravan naar de auto", aldus een woordvoerster zaterdag. De ANWB liet vrijdag al weten dat veel Nederlanders hun caravan te zwaar beladen. Het zou beter zijn om zware spullen in de auto te laden, omdat de caravan van zichzelf al vrij zwaar is. 

Verder deugde de bevestiging van de zogenoemde handrembreekkabel tussen auto en caravan vaak niet. In één geval was een stroomkabel zwaar gehavend omdat die over de grond was gesleept.

De vakantiecheck bij Hazeldonk begon om 06.30 uur en duurde tot 12.30 uur. Zo'n vijftig automobilisten lieten hun wagen checken, in de helft van de gevallen werd ook een caravan gecontroleerd.

Aan het eind van de ochtend waaide het zo hard dat de ANWB-medewerkers de partytenten bij de controle weghaalden om te voorkomen dat ze de snelweg op zouden waaien

Lees meer over:
Tip de redactie