De eigenaar van vishandel Gebr. Simonis heeft vol trots de AD-oorkonde in ontvangst genomen. Het vishandel in Scheveningen won de jaarlijkse haringtest van de ochtendkrant met een tien, het hoogsthaalbare cijfer. 

De haring valt in goede smaak bij de vele bezoekers, die vrijdagmiddag op het feest afkwamen om de 'lekkerste haring' te proeven.

Bij de zaak van eigenaar Dennis Simonis (42) is het groots feest. "Het succes begint al bij de inkoop'', zegt de eigenaar. "Als iedereen zijn best doet, dan kom je al een heel eind.'' Ondertussen deelt het personeel haring, sushi en allerlei andere lekkernijen uit. Maar voor wie meer wil, staan bij de kassa's lange rijen. Het is er heel druk.

De afgelopen twee jaar stond Simonis nog op de tweede plaats. In 2011 ging de vishandel met verschillende vestigingen in Den Haag ook met de eerste plaats aan de haal. Dit jaar heeft Simonis van de jury een tien gekregen. "Een zeer goede, excellent schoongemaakte haring met een iets romig accent'', luidt het oordeel.

De volledige uitslag van de test staat zaterdag in het AD.