Unilever gaat inzetten op exclusieve producten

Unilever gaat zich naast bekende massaproducten, als Unox rookworst en de sauzen van Calvé, richten op producten voor de exclusieve markt. Zo verkoopt het merk onder meer mosterd met truffelaroma.

"Consumenten willen betalen voor kwaliteit en authenticiteit", zegt topman Paul Polman vrijdag in een interview met AD. 

Zo heeft Unilever winkels waar alleen het mosterdmerk Maille wordt verkocht. "De mosterd met truffelaroma is een hardloper,'' aldus Polman. De mosterd kost 50 euro per potje. Ook de mosterd met Sauternes dessertwijn, à 77 euro gaat volgens de topman hard.

"Klanten kopen die mosterd en willen hem dan in een groene aardewerken pot met hun initialen er in gegraveerd.'' 

Groei

Het bedrijf hoopt de markt in het hoge segment te kunnen veroveren. Naast de mosterd, zet het bedrijf ook in op exclusieve theesmaken en verzorgingsproducten. De theemarkt groeit volgens Polman "snel richting premium". 

Met Magnum heeft Unilever al een slag gemaakt. Het ijsje is verkrijgbaar in tal van smaken, soms in beperkte oplagen, en wordt wereldwijd voor hoge prijzen verkocht.

Met de massaproducten gaat het nog goed, maar uit de kwartaalcijfers, die donderdag bekend werden gemaakt, blijkt dat het bedrijf nog kampt met de gevolgen van de economische crisis.

Lees meer over:
Tip de redactie