Vliegtuigmaatschappij Ryanair heeft besloten om alcohol op vluchten tussen Ibiza en het Verenigd Koninkrijk te verbieden.

Dat zegt een woordvoerder tegen website The Local. Het gaat om flessen alcohol die in de handbagage worden meegenomen.

De Ierse vliegtuigmaatschappij heeft een e-mail gestuurd naar passagiers waarin ze worden gewezen op het alcoholverbod tijdens de vluchten van en naar het Spaanse eiland Ibiza. Met die maatregel hoopt Ryanair het comfort en de veiligheid van de passagiers en medewerkers te vergroten.

Als er alcohol gekocht is op het vliegveld, dan moet deze in het ruim worden opgeborgen. Dit wordt dan gratis door de bemanning gedaan. "Als het om een enkele fles in een plastic tas gaat, dan wordt de passagier gevraagd deze weg te gooien", aldus een woordvoerder van Ryanair.

Toegang geweigerd

De vliegtuigmaatschappij gaat de passagiers extra controleren. "Als iemand zich bij het aan boord gaan vervelend gedraagt, of er wordt geprobeerd om toch alcohol aan boord te krijgen, dan wordt die persoon de toegang tot het vliegtuig geweigerd." Er is dan geen mogelijkheid om het geld van het ticket terug te krijgen.

Ryanair is niet de eerste vliegtuigmaatschappij die dit soort maatregelen neemt. Eerder meldde The Local dat het Britse Jet2 een strenger beleid gaat voeren op vluchten van Leeds-Bratford Airport naar het Spaanse Alicante. Dit nadat een vlucht terug moest keren vanwege een dronken en asociale passagier.