Den Helder Airport gaat kortere inchecktijden hanteren om het groeiende aantal reizigers beter van dienst te kunnen zijn. De uitbreiding van de check-in sectie is volgens de luchthaven nodig om aan de vraag van operators te voldoen.

"Een deel van onze helikopterspots is recentelijk gerenoveerd", zegt Conny van den Hoff, directeur van Den Helder Airport. "Nu werken we aan de capaciteitsuitbreiding om het toegenomen aantal passagiers op tijd af te kunnen handelen."

In vijf jaar tijd is het aantal passagiers op Den Helder Airport met 22 procent gegroeid naar 147.000 per jaar. Gemiddeld wordt er 23.000 keer per jaar gevlogen, wat neerkomt op zo’n veertig tot vijftig vluchten per dag.

Dit zijn voornamelijk mensen die dagelijks per helikoper van en naar de circa 135 gas-, olie- en serviceplatforms op zee worden gevlogen.

Windparken

Den Helder Airport meldde eerder dit jaar dat er nieuwe markten aangetrokken gaan worden. Zo liggen er kansen in het verzorgen van lijndienstvluchten en charters voor binnen- en buitenlandse offshore werknemers naar Den Helder. De focus ligt daarbij op directe verbindingen tussen het Britse Aberdeen en Esbjerg in Denemarken.

Het onderhoud van de windparken in zee wordt mogelijk ook een verantwoordelijkheid voor Den Helder Airport. Ook de haven Port of Den Helder krijgt daar mogelijk een rol in.