Gedupeerde passagiers van touroperator Hellas Travel die hun vakantie op het Griekse eiland Corfu in rook zagen opgaan, stappen naar de rechter om het geld dat zij hebben betaald voor hun vliegtickets terug te krijgen van Aegean Airlines. 

Aegean Airlines, die de vluchten naar Corfu zou uitvoeren, annuleerde vorige week alle reizen omdat Hellas Travel de luchtvaartmaatschappij niet meer kon betalen. Zo'n 350 vakantiegangers zijn gedupeerd. De advocaat van Hellas Travel zei toen dat het lastig wordt om het geld terug te krijgen.

Maar de mensen hebben op basis van een Europese verordening wel degelijk recht op compensatie van Aegean Airlines, stelt Noorderhaven van EUclaim. Hij zegt dat de kans groot is dat de rechter de gedupeerden in het gelijk stelt.

"Er zijn al veel rechterlijke uitspraken geweest in soortgelijke zaken." De procedure kan gewoon bij een Nederlandse rechtbank worden gevoerd. Inmiddels hebben zich vijftien gedupeerde vakantiegangers bij EUclaim gemeld. Noorderhaven gaat ervan uit dat dat er meer zullen worden.

Crisis

Hellas Travel huurde tegen een vaste prijs vliegtuigen van Aegean Airlines, maar zag door de Griekse financiële crisis het aantal boekingen de laatste tijd sterk dalen terwijl ook veel mensen hun reis annuleerden vanwege de onzekere situatie in het land. De touroperator kon Aegean Airlines daardoor niet meer betalen. Die besloot vervolgens alle vluchten te schrappen.