Reisbureaus verwachten meer vakanties richting Iran

Reisbureaus verwachten dat vakanties naar Iran aantrekkelijker worden, nu het atoomakkoord tussen Iran en zes wereldmachten rond is.

Dat melden verschillende bureaus uit de reisbranche donderdag aan NU.nl.

"We zien de laatste jaren in afwachting op het akkoord al dat er meer belangstelling is naar Iran", vertelt een woordvoerder van reisbureau Djoser. "Nu het akkoord rond is en Iran weer positief in het nieuws komt, verwachten we zeker dat er meer vakanties richting het land gaan worden geboekt."

Het bureau benadrukt dat de positieve berichtgeving in het nieuws erg bijdraagt aan het beeld over Iran. "Het zit voor een deel tussen de oren. In praktijk zal er niet veel veranderen aan Iran als vakantieland. Maar juichende mensen in plaats van beelden van demonstraties op straat, helpen wel bij de beeldvorming."

Daarnaast benadrukt Djoser dat op langere termijn Iran nog aantrekkelijker zal worden door de mogelijke komst van meer westerse producten.

Geen strand

Ook reisbureau Sawadee stelt dat het toerisme naar Iran zal aantrekken en beaamt dat het nieuws hier sterk aan bijdraagt. "Als Rusland bijvoorbeeld negatief in het nieuws komt, zien we direct het aantal aanvragen voor vakanties dalen", aldus de woordvoerder. 

Sawadee verwacht niet dat Iran net zo'n populaire bestemming als bijvoorbeeld Thailand zou worden. Dit komt volgens het reisbureau vooral het door ontbreken van strand. "Het is niet echt een land om te relaxen. Het is prachtig, de mensen zijn supervriendelijk, hoogopgeleid, ze spreken goed Engels en zijn zeer geïnteresseerd, maar het is wel een land voor cultuur. Er is geen strand en dat is wel wat toeristen vaak ook zoeken."

Iran zal volgens het bureau geen land van massatoerisme worden, maar wel aanzienlijk in populariteit stijgen.

Lees meer over:
Tip de redactie