Terras Top 100 gewonnen door Van Speijk uit Egmond aan Zee

Restaurant Van Speijk in Egmond aan Zee heeft de Terras Top 100 gewonnen. Ondernemers Arnoud Schimmel en Alexandra Vliersma van Van Speijk zijn door de hoofdjury verkozen tot winnaars van het jaar 2015.

Dat werd maandag bekendgemaakt tijdens het Terras Top 100-evenement in Honselerdijk.

"Bij Van Speijk word je omver geblazen door de oprechte gastvrijheid. Niet aan te leren, dat zit overduidelijk in het dna van de zaak", aldus de jury.

Het zilver ging naar het Limburgse Alt Arce, terwijl Paal 10 uit Ouddorp terugkeerde in de lijst op plek drie. De Publieksprijs, waarbij terrassen hun achterban kunnen laten stemmen, ging voor het derde jaar op rij naar Het Hooihuis uit Roosendaal. 

In totaal schreven bijna vierhonderd bedrijven zich in voor deze achtste editie van de Terras Top 100. Alle terrassen zijn bezocht door de mystery visitors, waarbij mensen worden ingehuurd om een restaurant te bezoeken en hun bevindingen nauwgezet te beschrijven. 

Op basis daarvan zijn ze in de juiste volgorde gezet. De top 25 kreeg een tweede bezoek en de absolute top nog een derde bezoek van de hoofdjury, om de uiteindelijke winnaar te bepalen.

Lees meer over:
Tip de redactie