Consumentenbond vindt kant-en-klare pizza’s te zout en vet

Kant-en-klare pizza’s uit de supermarkt zijn vaak te zout en te vet. Ook de lasagnes bevatten te veel ongezond verzadigd vet. 

Dat concludeert de Consumentenbond maandag op basis van eigen onderzoek.

De consumentenorganisatie nam tien pizza’s salami en hetzelfde aantal bakken lasagne bolognese onder de loep. Niet één scoorde een zes of hoger.

De 'Casa di mama'-pizza van Dr Oetker komt met een 3,6 als ongezondst uit de bus. Ook de salamipizza's van Marqt (3,7), Jumbo (3,9), Aldi (4,6), Lidl (4,8) en Albert Heijn (5,0) zijn niet best voor de gezondheid. De pizza van Plus 'trattoria salami' scoort met een 5,8 het hoogst.

"De zoutste pizza’s bevatten zeven gram zout, terwijl de aanbeveling is om op een hele dag hooguit zes gram zout te eten. Behalve veel zout en veel ongezond vet, zit er ook nauwelijks groente op de pizza’s", stelt de consumentenbond.

In de lasagnes zitten dan wel minder calorieën, minder zout en veel meer groente, maar ook heel veel verzadigd vet. De minst ongezonde lasagne is een van de goedkoopste uit de test: de Aldi Mama Mancini bolognese. Deze bevat wat minder zout en vet, maar helaas ook weinig groente.

Tip de redactie