Duitsland is populairder geworden bij de vakantievierende Nederlander. Bijna 1,5 miljoen van de 9,6 miljoen zomervakanties gingen vorig jaar naar Duitsland.

Dit blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag heeft gepubliceerd.

Frankrijk is echter nog altijd het favoriete vakantieland in de zomerperiode, met ruim 1,7 miljoen vakanties. In de top 5 populairste bestemmingen is Spanje terug te vinden op plek 3, gevolgd door Italië en Griekenland.

De auto is met afstand het meest gebruikte vervoermiddel richting het vakantieadres. Bij meer dan de helft (55 procent) van alle zomervakanties van afgelopen jaar was de auto het transportmiddel van dienst.

Hotel

Aangekomen op de plaats van bestemming verblijven Nederlanders het liefst in een hotel. Het zomerhuisje of de bungalow werd bij 15,6 procent van de vakanties als accommodatie gekozen.

De caravan (of vouwwagen) blijft met krap 15 procent eveneens populair. Kamperen in een tent blijkt minder in trek. Het aantal kampeervakanties in een tent slonk van 14,1 procent in 2002 naar 7,8 procent in 2014.

Met het begin van de schoolvakanties start dit weekeinde de jaarlijkse uittocht van Nederlandse vakantiegangers naar het buitenland. Vorig jaar gingen bijna 8,4 miljoen Nederlanders tijdens de zomerperiode voor vier nachten of meer de landsgrenzen over voor hun zomervakantie.