Het reisadvies voor Griekenland van het ministerie van Buitenlandse Zaken is gewijzigd. Reizigers wordt nu geadviseerd het verblijf daar extra goed voor te bereiden en alert te zijn op veranderingen in de situatie.

Net als reisbrancheorganisatie ANVR waarschuwt het ministerie ervoor dat het wellicht niet mogelijk is om in Griekenland te pinnen en dat mogelijk ook niet meer met creditcards kan worden betaald.

''Zorg daarom voor voldoende contant geld om alle kosten van uw verblijf in Griekenland tot uw terugkeer te dekken, ook onverwachte kosten'', luidt het advies.

Ook is het verstandig om een goede verzekering af te sluiten zodat onverwachte uitgaven zijn gedekt.

Corendon

Vakantiegangers die de komende dagen met reisorganisatie Corendon naar Griekenland vertrekken, kunnen via hun reisleider aan contant geld komen mochten de pinautomaten leeg zijn. Dat heeft een woordvoerster van de organisatie zondag bevestigd, naar aanleiding van berichtgeving van RTV NH.

''We zorgen dat op alle zeven eilanden contant geld aanwezig is. Als er geen geld meer gepind kan worden kunnen mensen via onze website geld kopen. Het geld kan dan opgehaald worden bij onze lokale agent'', aldus de woordvoerster. Daar zit wel een limiet aan van 250 euro per dag.

Boekingen

De komende dagen vertrekken honderden Nederlanders richting Griekenland. Volgens de woordvoerster zijn er nog geen annuleringen. ''Wel merken we dat de boekingen teruglopen''.

De banken in het noodlijdende land blijven maandag dicht.

Video: Ook BuZa adviseert: neem genoeg cash mee

Ontwikkelingen

Buitenlandse Zaken adviseert de toerist in Griekenland verder om goed op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en de adviezen, die steeds worden bijgewerkt, te volgen.

Een woordvoerster van het ministerie benadrukt dat het niet gaat om een waarschuwing voor een onveilige situatie.