Wandelaars en mountainbikers strijden om de voet- en fietspaden in het Zwarte Woud. Na een serie van vernielingen aan de paden voor mountainbikers, heeft de wandelbond in Zuidwest-Duitsland wandelaars opgeroepen tot bezinning te komen.

In de afgelopen weken zijn verschillende obstakels en kuilen ontdekt, met als doel mountainbikers te laten vallen. Het is als het zo doorgaat een kwestie van tijd voor er slachtoffers vallen.

Georg Keller, voorzitter van de vereniging die de paden in het Zwarte Woud beheert en onderhoudt, is helemaal klaar met de strijd tussen de lopers en de fietsers.

''Het bos is er voor iedereen. Wandelaars kunnen het zich niet domweg toe-eigenen. Het doel is om er samen gebruik van te maken.''

Een politiewoordvoerder liet weten dat de obstakels en kuilen zo gevaarlijk zijn dat mountainbikers dodelijk gewond kunnen raken.

Het Zwarte Woud is met 23.000 kilometer aan paden een van de grootste wandelgebieden van Europa. Het netwerk van mountainbikepaden telt zo'n 8.500 kilometer.