Zaterdag zijn 175 bouwplaatsen open voor het publiek tijdens de Dag van de Bouw. Van 10.00 tot 16.00 uur kan iedereen dan een kijkje achter de schermen nemen bij bouwprojecten in heel Nederland.

Tijdens de 10e editie van de Dag van de Bouw is niet alleen te zien hoe ver een bouwwerk gevorderd is, maar krijgt het publiek ook uitleg over hoe het bouwen in z’n werk gaat.

Naast het vele handwerk door vakmensen krijgen bezoekers ook inzicht in een wereld aan vernieuwende producten en processen, waarin met de modernste technologieën en technieken wordt gewerkt.

De Dag van de Bouw is een initiatief van Bouwend Nederland, de branchevereniging van bouw- en infrabedrijven. Eén keer per jaar stellen de aangesloten leden hun mooiste en meest bijzondere bouwplaatsen open. Vorig jaar trok de Dag van de Bouw ruim 125.000 bezoekers.

De officiële opening is bij het project Wijnhavenkwartier van bouwbedrijf Heijmans door minister Stef Blok (Wonen en Rijksdienst) en voorzitter Maxime Verhagen van Bouwend Nederland.

Op die locatie verrijst een appartementencomplex en de nieuwe campus van de Universiteit Leiden.