De Hotelnacht breidt in 2016 uit. Het evenement waarbij voor een relatief klein bedrag een bijzondere hotelovernachting in eigen stad kan worden geboekt, wil in 2016 voor het eerst hotels in heel Nederland laten deelnemen.

Dat laat de organisatie woensdag weten. De hotelnacht vindt in het weekeinde van 16 en 17 januari 2016 voor de vierde keer plaats. Het evenement begon drie jaar geleden in Amsterdam en kent inmiddels ook edities in Rotterdam en Den Haag.

"Maar uit het hele land krijgen wij vragen van zowel hotels als gasten die graag mee willen doen", zegt organisator Vincent van Dijk. Hoeveel nieuwe locaties er zullen worden toegevoegd kan Van Dijk nog niet zeggen. "De inschrijving is nu open en we zijn leuke of bijzondere hotels aan het benaderen."

In steden als Amsterdam, waar heel veel hotels meedoen, kunnen deelnemers ook naar alle verschillende culinaire of culturele hotelfeestjes die worden georganiseerd. Maar er zijn ook gasten die tijdens de Hotelnacht juist een hotel zoeken met bijzonder restaurant of wellness-gedeelte, aldus Van Dijk. "Dat kan juist ook heel goed buiten de stad."

Eind september wordt bekend gemaakt welke hotels en welke steden meedoen. Hotelovernachtingen kosten tijdens de Hotelnacht tussen de 55 en 125 euro.