Elle maakt eenmalige versie Ellegirl

Het tijdschrift Elle werkt, zeven jaar na het stoppen van de jeugdversie, aan een eenmalige versie van Ellegirl.

Tijdens een speciale castingdag werden de 15-jarige Puck Schrover, de 15-jarige Renske Zwart en de 14-jarige Roxy Krijgsman gekozen uit een voorselectie van 25 meiden om in het blad, dat in juli uitkomt, te verschijnen in een speciale modeshoot. Zeker één van de dames zal ook op de cover staan.

Het maken van een nieuwe Ellegirl leefde al langer op de redactie van het modetijdschrift, zo vertelt hoofdredactrice Hilmar Mulder in een interview met NU.nl.

"Het blad was altijd heel succesvol, maar ook erg duur om iedere maand te maken en dus werd besloten er de stekker uit te trekken. Maar online, op het Ellegirl-forum, en ook bij ons op de redactie merkten we dat het nog steeds erg leefden."

Zomerversie

De keuze voor een zomerversie was snel gemaakt, zo vertelt Mulder. "De zomernummers waren altijd al heel populair en omdat je blad dan meteen enkele maanden in de winkel ligt, was dit een makkelijke keuze."

De hoofdredactrice van het modeblad sluit niet uit dat Ellegirl hierna doorgaat met bijvoorbeeld een winterspecial. "Nee hoor, als het goed voelt kan dat zeker."

Lees meer over:
Tip de redactie