Tom Hardy maakt graag armbandjes. "Brocelets, noem ik ze graag", vertelt de Britse acteur in gesprek met NU.nl. HIj doodde de tijd op de set van zijn nieuwe film Mad Max: Fury Road met het maken van de sieraden. 

"Ik maak ze van parachutekoord", vertelt de 37-jarige Hardy. "Je hebt nogal wat vrije tijd tijdens het maken van een film, je bent veel aan het wachten. Sommige jongens waren aan het breien. Ik heb dat geprobeerd, maar ik ben daar niet goed in. Nicolos Hoult was heel goed daarin, om eerlijk te zijn." 

De acteur werkte ook met kralen. "Daar maakte ik kettingen van." 

"Tom Hardy maakte voor iedereen een armbandje", vertelt Zoë Kravitz. "Ik heb de mijne nog." Voor Nicolas Hoult maakte Hardy een ketting. "Hij zou zijn sieraden eigenlijk op de markt moeten brengen", vindt Kravitz. "Onder de naam Tom's Stuff." 

Woestijn

Ook andere acteurs waren druk aan het knutselen in de maanden die ze doorbrachten in de woestijnen van Namibië. "Ik heb een sjaal gebreid voor George, want hij werd ziek", zegt Zoë Kravitz over de regisseur van de film, George Miller.

"Maar de grootste verrassing was hoe goed Nicolas Hoult kon breien", vindt ook de dochter van Lenny Kravitz en Lisa Bonet. Ze is vanaf donderdag in Mad Max: Fury Road te zien als een van de vijf gevluchtte vrouwen van slechterik Immortal Joe.