Edwin Oudshoorn ontwerpt voor Snoopy

Edwin Oudshoorn mag Snoopy en Belle in het nieuw steken. De reizende tentoonstelling Snoopy and Belle in Fashion komt naar Nederland en de ontwerpen van de Nederlandse couturier zijn ook te zien.

Dat laat de ontwerper donderdag weten aan NU.nl. Belle is het zusje van Snoopy.

Tal van bekende internationale ontwerpers gingen Oudshoorn voor in het ontwerpen voor de zwart-witte hond van Charlie Brown en zijn zusje Belle. Zo zijn stukken van Karl Lagerfeld, Jean-Paul Gaultier en Giorgio Armani op de poppen te zien.

Stijl

"Het is natuurlijk ontzettend leuk om als enige Nederlander in zo'n rijtje te staan", zegt Oudshoorn. De ontwerper is druk bezig de twee poppen in echte Oudshoorns te steken. "Het wordt een combinatie van collecties uit het verleden. Het moet echt herkenbaar worden," licht hij toe.

Het ontwerpen voor de kleine, gedrongen stripfiguurtjes is geen probleem van Oudshoorn. "Ik maak alleen maar kleding op maat, dus dat is helemaal geen probleem.

De expositie is vanaf woensdag te zien in het Art’otel in Amsterdam en reist daarna door naar Berlijn, Tokyo en daarna verder in Azië.

Tip de redactie