Trijntje Oosterhuis is inmiddels bezig met de voorbereidingen voor het Eurovisie Songfestival, en weet al zeker dat ze geen hakken zal dragen.

Dat vertelt ze donderdag aan Televizier.

Ze wijst erop dat ze binnen drie minuten moet presteren. "Als ik twee uur lang lekker in een kroegje sta, dan kan ik heen en weer lopen en dansen op hakken en dan heb ik de tijd om het publiek mee te nemen, maar op het Songfestival moet ik dan in een liedje en drie minuten voor elkaar krijgen", aldus de zangeres.

"Als ik dat op hakken ga doen, weet ik nu al dat het er niet uit zal zien. Ik kan goed onder druk presteren, maar dan voel ik me niet in balans, niet geaard", vervolgt ze.

Walk Along

Op 19 mei mag de zangeres met haar liedje Walk Along een poging doen om in de finale te komen. Naast Nederland zijn ook Griekenland, Macedonië, Estland, Moldavië, Finland, België, Armenië, Servië, Denemarken, Wit-Rusland, Roemenië, Rusland, Albanië, Georgië en Hongarije in de eerste halve finale ingedeeld.

Van de zestien landen uit deze halve finale gaan er tien naar de finale. De tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival is donderdag 21 mei. De finale staat zaterdag 23 mei op het programma.

Video: Songfestivallied Trijntje Oosterhuis