Acteur Arnold Schwarzenegger gaat de markt op met een eigen horlogemerk. De uurwerken worden in Zwitserland gemaakt.

Dat kondigde Schwarzenegger zelf aan in het Zwitserse Basel tijdens Baselworld, de internationale beurs van de horloge- en sieradenindustrie.

Partner in het nieuwe zakelijk avontuur van de 67-jarige acteur is het internationaal opererende Braziliaanse horlogebedrijf Magnum Group.

Het merk omvat drie collecties, die zijn geïnspireerd op de carrières van Schwarzenegger als bodybuilder, acteur en politicus. Ze zijn naar verwachting vanaf september te koop.

De prijzen lopen van 565 dollar (522 euro) tot 2.790 dollar (ruim 2.500 euro). Magnum is van plan de horloges wereldwijd via warenhuizen aan te bieden.

Tijdloos

Een Zwitserse marktanalist verwacht dat het merk geen lang leven zal zijn beschoren: "Zwitserse horloges zijn tijdloos en hebben een lange geschiedenis, maar over twintig jaar weet niemand meer wie Arnold Schwarzenegger is."

De in Oostenrijk geboren spierbundel, die in 1983 Amerikaanse staatsburger werd, won internationale prijzen als bodybuilder en speelde in grote actiefilms, waaronder The Terminator. Hij was van 2003 tot 2011 gouverneur van de Amerikaanse staat Californië.