'Ruim acht op de tien mannen betaalt rekening op eerste afspraakje'

De Nederlandse man blijkt hoffelijk op een eerste afspraakje. Maar liefst 86 procent zegt tijdens een date de rekening volledig te betalen. De overige 14 procent is van mening dat de rekening prima gedeeld kan worden.

Dit blijkt uit een enquête van mannentijdschrift FHM, waarvoor 6.108 Nederlandse mannen zijn ondervraagd.

De eerste date mag voor sommigen best wat kosten, een vijfde van de Nederlandse mannen is bereid 100 euro of meer te betalen voor een eerste afspraakje. 35 procent van de mannen wil maximaal tot 60 euro gaan, terwijl 30 procent niet meer dan 40 euro wil betalen. Tot slot heeft 15 procent maximaal 20 euro over voor een eerste afspraakje.

Als het uiterlijk van de vrouw in kwestie blijkt tegen de vallen besluit de meerderheid van de ondervraagden er maar gewoon 'het beste van te maken'. Slechts 1 procent verzint een smoesje en gaat er vandoor, terwijl 3 procent eerlijk zegt dat het niks wordt en op die manier afscheid neemt.

Seks

Ruim 65 procent van de mannen zegt een mogelijkheid tot seks zeker niet af te slaan als hier de mogelijkheid voor is op een eerste afspraakje. Iets meer dan een kwart van de mannen vindt zoenen oké, maar wil liever nog wel even wachten met verdere intimiteiten.

Het merendeel van de mannen spreekt het liefst af in de kroeg terwijl 31 procent haar liever mee uit eten neemt. 15 procent spreekt het liefst thuis af, om een film te kijken of voor de date te koken. Een tiende van de mannen voelt er meer voor om echt iets te ondernemen, zoals bowlen, karten of poolen.

Tip de redactie